PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Cody Gakpo: ‘Ik wilde graag bij Oranje blijven’

Cody Gakpo moest afgelopen week Oranje verlaten omdat hij een hersenschudding had opgelopen in het duel met Letland. Maar gisteren stond de aanvaller bij PSV gewoon in de basis in het met 3-1 gewonnen duel tegen PEC Zwolle.

“Ik wilde graag blijven, maar ik had wel een flinke klap op mijn hoofd gekregen. Dan zijn er wat protocollen die nageleefd moeten worden, wat de dokters goed hebben gedaan. Alleen als voetballer wil je altijd voetballen en ik voelde me wel prima, maar ik moet de keuze respecteren”, vertelt Gakpo bij de NOS.

“Toen ik het terugzag was het wel een harde klap, dan waren er regels voor dat de scheids dan meteen de fysio en de dokter in het veld moest laten, dat is niet gebeurd. Volgens mij heeft de KNVB daar iets over gezegd. Gelukkig gaat het nu goed, dus kunnen we het allemaal achter ons laten”, vervolgt de linksbuiten. “Ik heb vandaag kunnen spelen, we weten niet hoe het anders was gelopen, dus daar ben ik ze uiteindelijk wel dankbaar voor.”

Hij erkent dat het tegen Zwolle moeizaam ging. De bezoekers kwamen verrassend op voorsprong en leken lange tijd met de drie punten naar huis te gaan. In de slotfase werd dat dus voorkomen, mede door Gakpo. “Het was lastig, we hebben veel kansen gecreëerd, maar ze vlogen er niet in. Het geluk was niet aan onze zijde. Tot de laatste tien minuten. Dan win je toch nog, dat is wel lekker. We moesten deze wedstrijd winnen, dat was het belangrijkste. Als het dan heel lang niet lukt, is dat wel frustrerend. Gelukkig zijn we blijven strijden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.