PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Wim Kieft: ‘Memphis haalt het niet bij de topspelers’

Analist en voormalig topvoetballer Wim Kieft vindt Memphis Depay niet meer dan een subtop spits. Depay maakt de ene na de andere goal en stijgt snel op de topscorerslijst van Oranje. Hij staat momenteel gedeeld zesde met 35 doelpunten, net zo veel als Faas Wilkes en Ruud van Nistelrooy.

Robin van Persie is topscorer aller tijden met vijftig treffers. Volgens Kieft haalt hij het echter niet bij de grootheden uit het verleden. ‘Veel van Depays doelpunten bij het Nederlands elftal zijn juist tegen kleine landen’, schrijft hij. ‘Ook in de Final Four van de Nations League in 2019 tegen Engeland en Portugal scoorde hij niet voor Oranje.’

Kieft erkent de waarde van Memphis voor Oranje, maar stelt dat het vooralsnog ontbreekt aan grote en beslissende momenten op het cv van de 27-jarige aanvaller. ‘De groten laten zich gelden in moeilijke omstandigheden en slepen hun ploeg mee naar een hoger niveau. Daar ligt ook een beetje de crux. Depay is meer een individualist dan een teamspeler. Zelf kan hij er niet altijd wat aan doen, maar het is de realiteit.’

Memphis speelt weliswaar bij een Europese topclub, maar FC Barcelona kwam enkel dankzij coach Ronald Koeman en de financiële problemen bij de ex-PSV’er uit, meent Kieft. ‘Internationaal moet je Depay plaatsen in het spitsenrijtje met subtoppers. Ronaldo en Messi even buiten beschouwing gelaten; Depay haalt niet het niveau van huidige topspelers als Karim Benzema, Romelu Lukaku, Mohamed Salah, Robert Lewandowski of Sadio Mané.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.