Europese uitwedstrijden: meer over de steden Monaco en San Sebastian

Met een groepje vrienden de auto in, op pad naar een Europese uitwedstrijd, zijn er leukere uitjes denkbaar? We spelen dit seizoen in ieder geval nog in San Sebastian tegen Real Sociedad en in Monaco tegen AS Monaco. Hier enkele tips voor als je er een minivakantie van maakt.

 

Met de auto PSV achterna Europa in

Groundhoppen of gewoon een paar dagen weg met je maten, Europese uitwedstrijden hebben iets speciaals. Je ziet weer eens andere stadions dan de Grolsch Veste of de Euroborg. Veel fans pakken de auto, gooien de weekendtassen erin en reizen hun club achterna. Voor zo’n 12- tot 14-urige rit naar Monaco of San Sebastian is een extra check bij de garage geen overbodige luxe, al is Nederlandstalige pechhulp in heel Europa beschikbaar. De auto verzekeren is sowieso noodzakelijk, maar bedenk je dat aanvullende verzekeringen zeker bij een lange reis het overwegen waard zijn.

 

Overnachting in Parijs

Je kunt vroeg in de morgen vertrekken en het rijden afwisselen, zodat je er laat in de middag bent. Maar 12 uur of langer in de auto zitten kan saai worden. Wie een extra vrije dag opneemt, plant een overnachting in Parijs. Even met z’n allen wat highlights meepikken, lekker eten en de volgende dag rustig verder richting het zuiden rijden.

 

Wat te doen in Monaco?

Dwergstaat Monaco (en de nabijgelegen stad Monte Carlo) biedt tal van bezienswaardigheden. De geheimen van de Middellandse Zee worden prijsgegeven in Musée Océanographique, genieten van mooie uitzichten doe je vanaf de botanische tuin Jardin Exotique en – je bent hier in een stad die rijkdom uitstraalt – de Monaco Top Cars Collection toont de pareltjes van de internationale autogeschiedenis. Een gokje wagen tussen de jetset van Monaco kan ook, net als een helikoptervlucht maken over de stad. De wedstrijd met AS Monaco wordt natuurlijk het hoogtepunt, maar een bekende uitdrukking luidt: nu je er toch bent…

 

En in San Sebastian?

Dat geldt eveneens voor San Sebastian. Er liggen hier twee bergen naast de stad, waarvan de Monte Igueldo de hoogste is. Pak hier de kabelbaan naar boven voor een bezoekje aan het pretpark en een fantastisch uitzicht over de baai van Donostia. De historische binnenstad van San Sebastian heet Parte Vieja, een wijk waar je urenlang kunt rondstruinen. Het mooie Plaza de la Constitución is het kloppend hart van het centrum. ‘s Avonds is dit ook de ideale plek om barretjes te zoeken en pintxos (hapjes vergelijkbaar met tapas) te proeven. En intussen natuurlijk over de opstelling tegen Real Sociedad te filosoferen. Overwinteren in deze groep is niet onrealistisch, dus wie weet welke andere mooie steden je straks aan kunt doen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.