PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Louis van Gaal moet niet denken dat hij God is, dat is hij niet’

Analist en voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart kijkt met gemengde gevoelens naar de persconferenties van bondscoach Louis van Gaal. Hij stelt dat het elke keer maar weer afwachten is hoe de bondscoach uit de hoek komt.

Van der Vaart speelde in het verleden onder Van Gaal in Oranje. Hij merkt dat de keuzeheer soms ook irritatie wekt met zijn mediaoptredens. “Je moet het ook niet overdrijven. Hij moet niet denken dat hij God is, want dat is hij niet. Je kan hem ook wel eens een draai om de oren geven, ook al is het de bondscoach”, vertelt Van der Vaart bij Studio Voetbal.

De voormalig spelmaker van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur snapt tegelijkertijd dat het lastig is om tegen Van Gaal in te gaan. “Hij heeft voetballend altijd een goed verhaal, en heeft hij nooit echt ongelijk. Dus ik snap dat je als journalist altijd op je hoede bent. Maar het is ook prima om eens een woordenwisseling te hebben met hem.”

Ibrahim Afellay geniet wel van de persconferenties van Van Gaal en zit altijd op het puntje van zijn stoel. “Laten we daarom blij zijn dat hij de bondscoach is. Er is altijd sensatie”, aldus de oud-speler van PSV en FC Barcelona.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.