PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Louis van Gaal verrast met opstelling Oranje tegen Gibraltar’

Vanavond speelt Oranje voor de WK kwaificatie in Qatar een wedstrijd tegen Gibraltar. Ze zullen aantreden zonder Cody Gakpo die teruggekeerd is naar zijn club PSV vanwege een hoofdblessure. De verwachting is nu dat hij zal worden vervangen voor Noa Lang. Dit weet het Algemeen Dagblad te melden.

De krant bericht op maandagochtend: “In de beginopstelling komen er vanavond twee zekere wijzigingen vergeleken met Letland-Nederland van afgelopen vrijdag. Georginio Wijnaldum keert terug na zijn schorsing. En Noa Lang start in plaats van Cody Gakpo, die met een lichte hersenschudding het trainingskamp heeft verlaten. Voor Gakpo is Arnaut Danjuma (Villarreal) opgeroepen.”

Kiest bondscoach Louis van Gaal daadwerkelijk voor Lang op links, dan is dat best opvallend. Aanvankelijk gaf de keuzeheer namelijk aan de sterspeler van het Belgische Club Brugge te zien als alternatief voor Steven Berghuis op rechts. Vrijdag maakte de jonge oud-Ajacied zijn debuut bij Oranje in Riga: “Bij hem zag je wel dat hij iets wilde laten zien, dat vind ik wel leuk, die lef.”

Van Gaal keek wel een beetje raar op toen Lang al snel van positie wisselde met Gakpo: “Dat is toch ook ongelofelijk, dat hij gewoon tegen een andere speler zegt: ik ga links spelen. Dat heb ik gelijk gecorrigeerd, want ik wilde hem op rechts zien.”

Verwachte opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Wijnaldum, Klaassen; Berghuis, Memphis en Lang

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.