PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Cody Gakpo uitgesproken over ‘verschil met Ajax’

Cody Gakpo denkt dat PSV capabel genoeg is om dit seizoen boven Ajax te eindigen. Opvallend, want het budget van de Amsterdammers is vele malen groter. “Zeker”, zo zegt de flankspeler in een interview met Voetbal International.

“Ik denk dat de titelstrijd een stuk spannender wordt dan vorig seizoen. We hebben tegen Ajax en AZ laten zien dat we ook van de topclubs kunnen winnen. We hebben een kwalitatief brede selectie en daardoor ook goede spelers op de bank. Dat is in een lang en druk seizoen ook belangrijk in de strijd om het landskampioenschap”, stelt Gakpo.

Vorig seizoen was het gat met Ajax nog 16 (!) punten. “Het is zo jammer dat we het in de supermaanden tegen de topclubs niet goed hebben gedaan. Dat gat was natuurlijk veel te groot. Dat is niet lekker. Als jongen van de stad wil je de mensen uit Eindhoven altijd iets teruggeven. Dan doet het pijn, maar het voelde door de omstandigheden met corona, blessures en alles wat nieuw was wel anders dan normaal. Het is ook niet zo dat ik er extreem veel door mensen op aangesproken werd in de stad.”

Het verschil in budget ziet Gakpo, in tegenstelling tot Roger Schmidt soms doet vermoeden, niet als een onoverkoombare brug. “Het is een feit dat zij meer te besteden hebben dan wij. Maar wij hebben weer een hoger budget dan andere clubs. We hebben het duel om de Johan Cruijff Schaal van Ajax gewonnen en ik denk dat PSV altijd een selectie heeft waarmee het om de titel kan strijden. We komen uit een onrustige situatie waarin de trainer werd ontslagen en we vierde werden. Vorig seizoen was alles nieuw en werden we tweede. Dat was al beter, maar nog niet goed genoeg. Dit seizoen moet het dat wel worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.