PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ibrahim Sangaré is een van de beste spelers in de Eredivisie’

PSV-trainer Roger Schmidt is in zijn nopjes met zijn middenvelder Ibrahim Sangare. Hij zorgde zondagavond voor het openingsdoelpunt in eigen huis tegen Sparta Rotterdam en kwam sowieso dominant voor de dag in het Philips Stadion. Volgens zijn oefenmeester is hij één van de beste spelers van de Eredivisie.

Dat zei de coach tijdens de persconferentie na de wedstrijd. Schmidt was overigens niet de enige die het opviel, ook teamgenoot Ryan Thomas was vol lof. “Sangaré speelde heel goed. Niet alleen vandaag, maar afgelopen donderdag ook al”, zei hij tegenover het Eindhovens Dagblad. “Hij is zo sterk en zorgt met zijn spel en balveroveringen dat we als team verder kunnen. Ik ben blij voor hem dat hij, net als donderdag, weer kon scoren. En nog heel mooi ook.”

De middenvelder kreeg overigens ook complimenten uit diverse andere media: bij het Algemeen Dagblad werd de scorende middenvelder zelfs gekozen tot de beste speler van het Eredivisieweekend. Van Voetbal International kreeg de controleur een 8,5 voor zijn optreden en werd Man-of-the-Match gekozen, waar hij ook bij deze website en ESPN tot werd gekroond. “Hij heeft laten zien hoe je een goede goal maakt. Hij ontwikkelt zich goed, is creatief en weet altijd de bal te winnen. Soms vind ik hem onderschat. Zijn ontwikkeling is indrukwekkend”, stelt Schmidt.

En mede door het doelpunt van Sangaré is PSV de grote winnaar van het Eredivisieweekend. “Dat is beter dan de loser van het weekend te zijn”, glimlachte de Duitse oefenmeester, die zich geen moment zorgde maken over het feit dat PSV punten zou laten liggen, tegenover ESPN. “We hebben weinig weggeven en creëerden heel veel kansen. Als je vroeg scoort, kun je ook zomaar met 5-0 winnen. Maar als je niet scoort, dan moet je ook op je hoede zijn. Dat hebben we goed gedaan, we bleven kalm.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.