PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Louis van Gaal geeft uitleg over keuze van Flekken en Lang

Bondscoach Louis van Gall heeft twee debutanten opgeroepen bij Oranje. Het gaat om doelman Mark Flekken en vleugelflitser Noa Lang.

Flekken vormt de komende interlandperiode samen met Justin Bijlow, Joël Drommel en Tim Krul het keepersgilde van Oranje. “We hebben in deze selectie vier keepers opgenomen. Mark Flekken is nieuw ten opzichte van de vorige keer. Ik wil hem graag zien om een goed beeld van hem te krijgen. In de Bundesliga laat hij goede dingen zien”, aldus Van Gaal.

Ook Lang mag zich laten zien aan Van Gaal. “Noa Lang doet het goed bij Club Brugge. Ik heb natuurlijk al eerder aangegeven dat we niet dik in onze buitenspelers zitten. We zijn dus op zoek naar mogelijkheden op die posities. Dan geef ik de kans graag aan een jonge speler”, legt de bondscoach uit.

Flekken en Lang kunnen op vrijdag 8 oktober in Riga hun interlanddebuut maken. Het Nederlands elftal neemt het dan op tegen Letland. Drie dagen later, op maandag 11 oktober, neemt Oranje het in De Kuip op tegen Gibraltar.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.