PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

De Kromme maakt PSV met de grond gelijk

PSV heeft een aantal slechte wedstrijden achter de rug. Midweeks werd er net aan met 1-2 gewonnen van GA Eagles en dit weekend verloren de Eindhovenaren met 2-1 op bezoek bij Willem II. Eerder werd er al met 0-4 verloren van Feyenoord.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft hij namelijk: “Ze boffen in Eindhoven nog dat ze midweeks bij het fenomenale Go Ahead Eagles wonnen, want dat is volgens Roger Schmidt echt een geweldige ploeg. Dat je zegt dat het de beste ploeg is waar je tegen hebt gespeeld vier dagen na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord, dan wil je daar iets mee bereiken. Misschien vond hij Feyenoord te defensief spelen in Eindhoven. Aan de andere kant: PSV kreeg tegen Feyenoord één echte kans. Beetje weinig toch met al die dure aanvallers?”

De Kromme gaat verder: “Ze verloren nu dus ook van Willem II en nu speelden ze volgens Schmidt zelf weer veel beter dan de 0-4 winst die ze zelf eerder boekten tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Want ze kregen een paar kansen. Nou nou, het is wat hè. Mag dit PSV, nadat ze de afgelopen jaren miljoenen hebben uitgegeven, alsjeblieft een paar kansen krijgen tegen Willem II?”

“Feyenoord won daar met 0-4, hè”, aldus Van Hanegem. “Het is te hopen dat Toon Gerbrands de woorden van Schmidt niet onderschrijft, want dan kom je dus nooit verder. PSV heeft een jaar lang aangemodderd en kreeg weinig kritiek. Dit seizoen moet het eindelijk gebeuren. Ik heb het al zo vaak geschreven: als je verder wilt komen, moet je eerlijk zijn: PSV heeft er afgelopen week een totale bende van gemaakt, maar de analyse was dat Go Ahead een soort Real Madrid is en dat ze tegen Willem II zelf juist heel goed waren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.