PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ik denk dat Joey Veerman makkelijk bij een topclub kan spelen’

Analist Marciano Vink is lovend over het spel van Heerenveen-middenvelder Joey Veerman. Hij denkt dan ook dat hij mee kan bij een topclub in de Eredivisie.

“Hij dacht: ik doe het gewoon even zelf”, verwijst Vink bij ESPN naar de aansluitingstreffer van Veerman in De Kuip. De 22-jarige middenvelder zette de aanval zelf op. “De dribbel, de versnelling. Eigenlijk zitten in de twee ballen die hij aanraakt zoveel schoonheid. En dan het doelpunt, achter je standbeen en hem met links in de kruising liggen, heerlijk. Dit is wat je graag ziet.”

Vink wordt gevraagd om Veerman langs de ‘topclub-meetlat’ te leggen, maar vindt dat niet helemaal eerlijk. “Tegen dit Feyenoord is het ook voor hem lastig, natuurlijk. Je bent ook afhankelijk van wat er om je heen staat: hoe je de bal aangespeeld krijgt, waar je de bal aangespeeld krijgt. We hebben genoeg topwedstrijden gezien en genoeg middenvelders beoordeeld. En die laten het ook niet altijd zien. We leggen de lat bij Joey wel erg hoog en willen geniale dingen van hem zien. Maar niet iedereen bij een topclub presteert altijd geniaal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.