PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt noemt belangrijkste verschil PSV en Ajax

PSV won gisteren op het laatste moment met 1-2 te winnen van promovendus Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren staan nu een punt achter Ajax en houden zo de druk hoog op de koploper. Volgens trainer Roger Schmidt zijn de verschillen tussen de clubs op andere aspecten véél groter.

Volgens de trainer van de Eindhovenaren hebben de Amsterdammers veel meer geld te besteden. ”Het zegt misschien dat zij veel meer budget hebben dan wij. Als je ervaren topspelers hebt op internationaal niveau, die het gewend zijn om internationale seizoenen te spelen, dan is het soms wat makkelijker’, stelt de coach tegenover NOS.

Schmidt zag zijn team dit seizoen tegen Ajax pieken. Dat is niet altijd mogelijk, weet de Duitser. ‘Maar het is onmogelijk om vijftig wedstrijden top te spelen. We hebben de Johan Cruijff Schaal gewonnen en plaatsten ons bijna voor de Champions League, maar die wedstrijden hebben wel energie gekost. Tussen de wedstrijden door kun je nooit honderd procent herstellen, dus ben je nooit helemaal fris. Ik zie dat mijn spelers een beetje moeite hebben, maar dat hoort bij voetbal.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.