PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Nederland moet gewoon wennen aan Roger Schmidt’

Het PSV van triamer Roger Schmidt kreeg zondag een ongekend pak slaag van Feyenoord (0-4). De trainer moest het na het duel ontgelden. Maar voormalig assistent, coach en directeur van de Eindhovenaren Jan Reker breekt een lans voor de Duitser.

In De Telegraaf zegt hij namelijk: “Als hij dan de meeste punten pakt omdat hij de fitste selectie heeft, dan is het gelijk aan zijn kant. Schmidt doet het vanaf zijn eerste dag bij PSV al zo en is er heel consequent in. Hij kiest voor frisse spelers die voor nieuwe energie moeten zorgen. Omdat het tegen Feyenoord een keer slecht uitpakte is er nu een hoop kritiek.”

Volgens Reker moet Nederland wennen aan de aanpak van Schmidt: “Want het is voor ons vrij ongebruikelijk wat hij doet. Vroeger stuurde je als trainer het sterkste elftal het veld in. Maar toen had je niet de informatie waarover Schmidt allemaal kan beschikken. Ik neem aan dat hij op basis van de gegevens over belasting van spelers steeds weloverwogen beslissingen neemt.”

Hij ziet juist voordelen van het wisselbeleid van de Duitser: “Iedereen blijft scherp, want de kans is veel groter dat je aan de beurt komt. Voor het groepsproces is de werkwijze zeker niet verkeerd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.