PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Luuk de Jong in bepaalde facetten een betere speler dan Lionel Messi’

Luuk de Jong mag zich speler noemen van FC Barcelona. Hij kwam op het laatste moment op huurbasis over van Sevilla als vervanger van Antoine Griezmann.

“Dat de Nederlander is ingeruild voor Griezmann is zo gek nog niet”, schrijft verslaggever Süleyman Özturk op de website van Voetbal International. Dat de Franse spits vertrokken is, zorgt voor meer rust. “Griezmann is geen fijne speler om op de bank te hebben. Daarvoor is hij te duur en heeft hij te veel status.”

Ondanks veel kritiek kan de oud-PSV’er ook op lof rekenen na zijn overstap. “Luuk de Jong is in een aantal facetten beter dan Lionel Messi, laat staan dan Griezmann, Agüero of Ansu Fati. Luuk de Jong kan beter koppen dan Messi. Luuk de Jong is beter in op de bank zitten dan Messi. Luuk de Jong kan beter door de lucht worden aangespeeld”, oreert Öztürk.

Ook op tactisch vlak is er meer mogelijk met de spits in de selectie. “Koeman wil de tegenstanders op verschillende manieren kunnen bestrijden en soms de paniekknop indrukken. Die knop is Luuk de Jong”, besluit Öztürk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.