‘Bruma krijgt Speler van de Maand-award van ESPN’

PSV-winger Bruma is speler van de maand geworden volgens de zender ESPN. ESPN reikt de award maandelijks uit en de eerste prijs van het nieuwe seizoen is naar de Portugese aanvaller gegaan. Dat blijkt uit social mediaberichten van PSV-spelers.

De uitzendgerechtigde en Eredivisie CV moeten het nog bekend maken, maar het Eindhovens Dagblad weet al dat Bruma de award in ontvangst heeft mogen nemen. De 26-jarige aanvaller kreeg die woensdag op De Herdgang en Instagram-beelden van ploeggenoten maakten dat de buitenwereld dat voor de uitzending ook al te weten kwam.

Bruma scoorde afgelopen maand tegen Heracles en FC Groningen en in de thuiswedstrijd tegen Cambuur was de vleugelspeler ook al één van de beteren aan Eindhovense zijde. Dat heeft ESPN en Eredivisie CV ertoe aangezet om hem de prijs te geven.

Een fraaie opsteker voor de Portugees, die afgelopen zomer nog leek te vertrekken uit het Philips Stadion. Bij een goed bod had Bruma weg gemogen, maar trainer Roger Schmidt benadrukte al dat de aanvaller ook nog zijn waarde kon hebben voor PSV. Als vervanger voor spelers als Cody Gakpo en Noni Madueke moest hij er staan en dat heeft hij dus gedaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.