PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

DEFINITIEF: Barcelona contracteert Luuk de Jong

FC Barcelona neemt Luuk de Jong voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Sevilla. Aanvankelijk werd De Jong vooral heel erg vaak aan een terugkeer naar het Philips Stadion van PSV gelinkt, maar in het afgelopen weekend zegde hij zijn voormalige werkgever definitief af, waarna de Eindhovenaren doorschakelden naar Carlos Vinícius.

Voetbal International meldt: “De spits wees een terugkeer naar Eindhoven van de hand. Volgens Sevilla-directeur Monchi zag hij ervan af omdat hij naar eigen zeggen nog een bijdrage zou leveren aan het succes van Sevilla. Dat gebeurt dus niet: De Jong voegt zich in Barcelona bij Koeman, assistent-trainer Alfred Schreuder, Frenkie de Jong en Memphis Depay.”

De spits hoeft in Catalonië niet te concurreren met Antoine Griezmann om speeltijd, want hij heeft zich op huurbasis bij Atlético Madrid gevoegd: “Koeman heeft zodoende komend seizoen in de aanval de beschikking over Luuk de Jong, Memphis, Sergio Agüero, Martin Braithwaite, Ousmane Dembélé en Ansu Fati.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.