‘Vijftien miljoen euro lonkt voor PSV bij succes tegen Benfica’

Mocht PSV erin weten te slagen om aanstaande dinsdag Benfica te verslaan en zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League dan vaart de zilvervloot voor de Eindhovenaren binnen.

“Toon Gerbrands denkt dat het positieve effect van eventuele plaatsing voor de Champions League zeker vijftien miljoen euro is. Als het PSV dinsdag lukt om zich ten koste van Benfica voor de groepsfase van het toernooi te kwalificeren, krijgt de club sowieso een kleine dertig miljoen euro aan prijzengeld en vallen nog veel extra’s te verdienen. Daar staat wel tegenover dat bijvoorbeeld premies aan de spelers moeten worden betaald”, schrijft de krant.

“Lukt het niet om Benfica te verschalken, dan speelt PSV in het minder lucratieve toernooi om de Europa League en krijgt de club een verliezerspremie van vijf miljoen euro mee na het meedoen aan de play-offs van de Champions League. PSV begroot elk jaar deelname aan de poulefase van de Europa League.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.