‘PSV is een heel stuk dichter bij Ajax gekomen’

PSV verraste onlangs door Ajax met 0-4 in eigen huis opzij te zetten in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Maar kunnen ze de Amsterdammers ook bedreigen in de strijd om het kampioenschap? Jordens Peters, John Stegeman en Ronald Waterreus denken van wel.

“Ik denk dat PSV een stuk dichterbij is gekomen”, zegt Stegeman in het Algemeen Dagblad. Peters: “Ja, PSV is veel sterker geworden. Ik zie eindelijk wat Roger Schmidt heeft bedoeld vorig jaar. Hij heeft nu een jaartje kunnen doorselecteren.” Waterreus haakt in: “PSV maakt een uitstekende indruk. Belangrijke nuance is wel dat PSV qua potentie afgelopen seizoen heel matig presteerde. Ajax werd terecht kampioen, maar dat de onderlinge wedstrijden gelijk eindigden (2-2 en 1-1, red.) zegt wel iets. Kwalitatief zat PSV dichter tegen Ajax aan dan mensen wilden doen geloven. Ik verwacht dat het nu tot het eind spannend is.”

“Dat hangt er denk ik vanaf of PSV tegenvallers kan opvangen”, antwoordt Stegeman. “Als dat lukt, wordt het echt een interessant jaar. Ik denk alleen dat Ajax meer gewend is aan spelen in de competitie én in de Champions League. Dat moet je echt leren. Op woensdag uit naar Manchester United en dan zondag naar PEC. Daar moet je echt een mindset voor creëren.”

Peters vertelt: “Ik hoop voor PSV dat ze de Champions League halen, maar veel hangt af van de breedte van de selectie. Ik denk daarom dat PSV het niet redt en dat met het overtuigend veroveren van de Johan Cruijff Schaal zand in veel ogen is gestrooid.” Stegeman: “Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat als PSV Europa League gaat spelen, ze nationaal echt kunnen verrassen. Al blijft de Champions League een betere etalage, voor de ontwikkeling, individueel en als collectief. En die ervaring heeft Ajax al.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.