PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

OFFICIEEL: Denzel Dumfries is speler van Internazionale

Denzel Dumfries verruilt definitief PSV voor Inter Milan. De Italiaanse kampioen betaalt 12,5 miljoen euro exclusief bonussen voor hem aan de Eindhovenaren.

De rechtsback tekende bij de landskampioen van Italië een vierjarig contract tot medio 2025. Hij gaat de naar PSG vertrokken Achraf Hakimi opvolgen en wordt ploeggenoot van onder meer Stefan de Vrij. Al langere tijd was duidelijk dat Inter zijn nieuwe bestemming zou zijn, maar het duurde even voor ook de clubs tot een akkoord konden komen. Dat is inmiddels gebeurd. Technisch directeur John de Jong spreekt op de website van PSV van ‘een mooie stap voor Denzel.’

Na het EK – waarop Dumfries als de rechter wingback in het 5-3-2-systeem van Oranje een goede indruk maakte – werd besloten dat de aanvoerder mocht vertrekken. “We hebben daar aan het eind van het seizoen samen heldere afspraken over gemaakt”, lichtte De Jong toe. “Denzel heeft zih de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld bij PSV en heeft zich naar de club toe altijd professioneel en loyaal opgesteld. Dat verdient waardering.”

Zo vertrekt er na Donyell Malen en Pablo Rosario opnieuw een basisspeler van het PSV van vorig seizoen. Met een uitgaande transfer van Dumfries was echter al rekening gehouden; de vleugelverdediger trainde na terugkomst van het EK al apart en speelde niet mee in de voorbereiding en Europese voorrondes van de club. Met Phillipp Mwene werd bovendien al een back gehaald die op rechts de concurrentiestrijd voert met Jordan Teze.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.