PSV treft in laatste voorronde van de Champions League Benfica

PSV kan zich gaan opmaken voor een tweeluik met het Portugese Benfica. De nummer drie van Portugal van afgelopen seizoen wist beide wedstrijden tegen Spartak Moskou te winnen en staat daardoor ook in de play-off ronde. Op woensdag 18 augustus wordt er gespeeld in Lissabon, terwijl de return in het Philips Stadion op dinsdag 24 augustus plaats zal vinden.

Benfica is voor PSV zeker geen onbekende tegenstander. In 1988 won PSV de Europa Cup 1 door in de finale na penalty’s te winnen van de Portugezen. In de huidige kwalificatiereeks is ook een parallel te trekken naar dat seizoen omdat PSV in het gouden seizoen ook begon tegen Galatasaray en uiteindelijk eindigde tegen Benfica.

De eerste keer dat beide teams in officieel verband tegenover elkaar stonden was in het seizoen 1974/1975. In de kwartfinale van de Europa Cup 2 wist PSV Benfica uit te schakelen. Na een 0-0 in eigen huis werd in Lissabon uiteindelijk gewonnen. In het seizoen 1998/1999 was Benfica een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. In Portugal ging de ploeg onder leiding van Bobby Robson onderuit, terwijl in Eindhoven met 2-2 gelijk werd gespeeld. Ook in het seizoen 2010/2011 eindigde het duel in Eindhoven in 2-2. In de kwartfinale van de Europa League betekende dat echter uitschakeling omdat in Lissabon al met 4-1 verloren was.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.