Johan Derksen serieus bedreigd, OM waarschuwt analist

Johan Derksen krijgt momenteel beveiliging. De analist wordt namelijk bedreigd. De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International heeft een telefoontje gekregen van het Openbaar Ministerie met de melding van de dreiging aan zijn adres. Er zijn vanuit het OM echter geen middelen om hem te beveiligen, omdat het een werkgerelateerde zaak is. Meer dan een waarschuwing zat er voor hem dan ook niet in.

Dat heeft Derksen uit de doeken gedaan in de tv-uitzending van de Oranjezomer donderdagavond. “Ik word bedreigd en kan door een personeelsgebrek geen beveiliging krijgen via het OM”, zei de Snor op SBS 6 over het bericht dat hij vanuit het OM kreeg over de dreiging, die onder de noemer ‘serieus’ wordt geschaard door de politie. Zeker in de huidige tijden in Nederland een zorgelijk bericht, helemaal omdat het al wat langer blijkt te zijn. Presentator Wilfred Genee reageerde verbaasd dat Derksen het nu deelde met de rest van Nederland, al had dat een andere aanleiding: hij vroeg de analist naar de situatie van de verdachten in de Mallorca-zaak.

“En de kopschoppers op Mallorca, die hebben iemand doodgetrapt, worden als daders wel beveiligd. Dan is dit land verrot”, oordeelde Derksen. Er zou geen geld en geen personeel zijn om hem te beschermen vanuit de overheid, waardoor hij van zijn baas John de Mol uiteraard wel de beveiligers heeft gekregen. Derksen noemde Nederland vervolgens een ‘kutland’. “We gaan toch niet de daders beschermen omdat ze worden afgemaakt op social media? Het is werkelijk lachwekkend.”

Waarom Derksen wordt bedreigd, werd niet expliciet gemeld in de uitzending. Wel haalt de welbespraakte journalist vaak de ergernis van veel groepen op zich door pikante uitspraken, die soms ongemeen hard zijn. Derksen geeft echter ‘slechts zijn mening’, zoals hij zelf vaak te kennen geeft, waardoor dergelijke dreigementen hard veroordeeld moeten worden. Bang is hij niet: “Ze kunnen mij alleen blij maken, hè. Niet bang”, reageerde hij op geheel eigen wijze met een kleine knipoog.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.