PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax wil 20 miljoen voor Alvarez en gaat dan voor Steven Bergwijn’

Ajax is bereid om Edson Alvarez van de hand te doen als er 20 miljoen euro op tafel word gelegd. En volgens journalist Valentijn Driessen willen de Amsterdammers dat geld dat weer direct spenderen aan de komst van Steven Bergwijn.

“Tegen een bod van achttien miljoen euro hebben ze nog ‘nee’ gezegd, maar volgens mij komt Rennes terug. Als er dadelijk twintig miljoen op tafel ligt, dan kan hij weg”, vertelt de journalist bij De Oranjezomer. “Voor achttien miljoen moet je hem toch inpakken en heel snel wegbrengen?”, vraagt Johan Derksen zich hardop af. Driessen snapt wel dat de Amsterdammers niet meteen toehappen: “Die vent die daar zit is schathemelrijk, dus dan krijgen ze nog een paar miljoen extra.”

Het geld zal niet lang op de rekening van Ajax staan, mocht Álvarez daadwerkelijk vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. “Ze willen graag Steven Bergwijn terughalen van Tottenham Hotspur en hij wil zelf ook graag. Alleen, Ajax kan nu alleen huren en daar willen Tottenham niet aan meewerken”, aldus de journalist, die weet dat de aanvaller 25 miljoen euro moet kosten. Overmars heeft te horen gekregen dat hij eerst moet verkopen voor hij een nieuwe speler aan mag trekken. “Daar krijgt hij nu geen toestemming voor.”

Ajax haalde deze zomer Steven Berghuis al binnen als aanvallende versterking. Met Dusan Tadic, Antony en David Neres lijkt Erik ten Hag al genoeg keuze te hebben op de vleugels, al mag laatstgenoemde Braziliaan nog wel vertrekken als er een goed bod op tafel wordt gelegd. Bergwijn moet de trainer nog meer mogelijkheden geven. Eerder werd Ajax gelinkt aan Kamaldeen Sulemana, maar hij koos voor Stade Rennes en kan dus ploeggenoot worden van Álvarez.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.