PSV treft Celtic of Midtjylland als tegenstander in derde voorronde CL

Mocht PSV het Turkse Galatasaray verslaan in de voorronde van de Champions League dan treft het in de volgende ronde Celtic of FC Midtjylland. Dat wees de loting in Nyon maandag uit.

PSV zat in het zogeheten League Path en was daardoor ongeplaatst tijdens de loting. Daardoor konden de Eindhovenaren Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco en Celtic of FC Midtjylland treffen, die wel tot de beste helft van de clubs behoorden.

Door de tweede plaats in de Eredivisie begint PSV deze week aan het kwalificatietraject van de Champions League. In de tweede voorronde is Galatasaray de eerste horde. Als de Eindhovenaren het tweeluik met de Turkse grootmacht weten te winnen, dan zijn ze in ieder geval verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. De ambitie van de Eindhovenaren ligt echter in het miljardenbal.

Na de eventuele derde voorronde tegen Celtic of Midtjylland wacht uiteindelijk ook nog play-offs om een ticket voor de groepsfase. De mogelijke duels met Celtic of Midtjylland worden op 3 of 4 augustus (heenduels) en 10 augustus (returns) gespeeld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.