‘PSV laat Madueke alleen gaan voor de hoofdprijs’

PSV is niet van plan om de talentvolle aanvaller Noni Madueke deze zomer zomaar te laten gaan. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Hoewel er nog weinig aanleiding is om te spreken over een concrete transfer, kwam de Engelsman wel in het nieuws afgelopen week. Zijn vader en zaakwaarnemer gingen namelijk op de foto bij het complex van Borussia Dortmund, die club waaraan eerder PSV’er Donyell Malen serieus werd gelinkt.

‘Het is niet iets waar PSV-supporters direct van in de stress hoeven te raken. De begeleiders van het talent oriënteren zich vaker op kansen en mogelijkheden, zo zal de lezing vanuit het kamp-Madueke zijn. PSV houdt hem ondertussen aan zijn tot 2024 lopende contract en laat hem alleen vertrekken bij een enorm hoog bod (misschien bij een miljoen of dertig), of als er in de komende periode onverhoopt te weinig speeltijd voor hem lijkt te zijn’, schrijft de regionale krant over de situatie van Madueke, die eind vorig seizoen even zakte in de achting van Schmidt, die daardoor andere keuzes maakte en er minder speeltijd was voor het talent.

‘Hij zag een dipje bij Madueke, die een keer slecht inviel en op de trainingen geen vonkje op de coach deed overslaan’, stelt het ED. ‘Madueke wil dit seizoen de stap van invaller naar geheide basisspeler zetten en dat moet van hem acuut gebeuren. Veel overtuigender dan zijn optreden van zaterdagmiddag kon een eerste sollicitatie nauwelijks zijn, al was het natuurlijk wel een oefenduel met een tegenstander van een totaal ander niveau dan de ploegen die PSV deze zomer in de Europese kwalificatiecyclus ontmoet.’ Bovendien blijft de (ervaren) concurrent groot voorin voor Schmidt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.