‘Union Berlin gaat Timo Baumgartl overnemen van PSV’

Timo Baumgartl gaat terugkeren naar de Bundesliga. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat Union Berlin hem namelijk huren van de Eindhovenaren.

Baumgartl werd in 2019 overgenomen van VfB Stuttgart, maar raakte al snel zijn basisplek kwijt. PSV heeft hem na de eerste training van het seizoen 2021/2022 te kennen gegeven dat hij uit mag zien naar een nieuwe werkgever. Eisern Union, dat zich onlangs al versterkte met Rick van Drongelen, neemt hem op huurbasis over. Volgens BILD heeft de verrassende nummer zeven van het vorige Bundesliga-seizoen ook een koopoptie bedongen.

De gesprekken tussen beide clubs bevinden zich in de afrondende fase, meldt het ED. Het zit er dus dik in dat de thuiswedstrijd tegen Vitesse van 21 februari de laatste van Baumgartl in Eindhovense dienst was. De gewezen jeugdinternational kwam in twee jaar tijd tot 36 officiële optredens namens PSV, waar hij nog tot 2024 vastligt. Hoeveel de Eindhovenaren terugzien van hun aankoopbedrag van tien miljoen euro, zal nog moeten blijken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.