PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Luuk de Jong komt vanwege blessure niet meer in actie

Het is einde EK voor Luuk de Jong. Hij liep tijdens een training een blessure op en deze is zodanig gebleken dat het einde oefening is voor de spits.

De Jong kwam dinsdag tijdens de training verkeerd terecht na een duel met Cody Gakpo. Meteen greep de dertigjarige aanvaller naar zijn knie, waarna hij strompelend het trainingsveld verliet. Aanvankelijk ging men ervan uit dat de schade meeviel, maar uit onderzoek is gebleken er schade is aan de binnenband van de knie van De Jong. De UEFA-regelgeving biedt geen ruimte om een vervanger op te roepen.

Zo komt er voor De Jong een abrupt einde aan een tegenvallend EK. De voormalig aanvoerder van PSV vormde nog niet zo heel lang geleden een spitsenduo met Memphis Depay, maar is in de voorbereiding op het EK in de pikorde voorbijgestreefd door Wout Weghorst. Ook Donyell Malen heeft bij bondscoach Frank de Boer inmiddels een streepje voor. In de groepsfase van het EK kwam De Jong twee keer als invaller in actie: tegen Oekraïne (twee minuten) en Oostenrijk (acht minuten).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.