OFFICIEEL: Memphis Depay voor twee jaar naar FC Barcelona

Memphis Depay speelt volgend seizoen voor FC Barcelona. Hij komt transfervrij over van Lyon en heeft voor twee seizoenen getekend.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “De kogel is nu helemaal door de kerk: Memphis Depay speelt volgend seizoen voor FC Barcelona. Daar wordt hij herenigd met trainer Ronald Koeman, met wie de aanvaller eerder ook al bij het Nederlands elftal samenwerkte. Depay speelde vorig seizoen bij Olympique Lyon en vertrekt transfervrij richting Spanje.”

De krant vervolgt: “Depay werd al een klein jaar in verband gebracht met FC Barcelona. De club wilde de aanvalsleider van Oranje vorig jaar augustus al overnemen van Lyon, maar kon door een zwakke financiële huishouding én Spaanse restricties geen zaken doen met de Fransen. FC Barcelona wachtte vervolgens tot het contract van de oud-speler van PSV en Manchester United in Frankrijk deze zomer was afgelopen.”

Koeman liet eergisteren al over de komst van Memphis weten: “Het is bijna zo. Het contract is nog niet getekend, maar wel bijna. Ik wilde hem al in januari halen, als het nu wel gebeurt is dat heel mooi. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.