‘Middenvelder Érick Gutiérrez verlaat PSV’

De Mexicaanse middenvelder Erick Gutierrez staat voor een vertrek bij PSV. Ee overgang naar de Serie A lonkt.

Volgens Voetbal International heeft Fiorentina zich namelijk aan het front gemeld voor de middenvelder: La Viola wil Guti op huurbasis overnemen van PSV. Het blad schrijft over de international die zich met het nationale team van Mexico voorbereidt op de Gold Cup: “Gutiérrez kende opnieuw een slecht seizoen in Eindhoven. Hij raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn enkel en hij moest worden geopereerd. Pas na de winterstop was de Mexicaan weer inzetbaar. Hij kwam uiteindelijk tot acht duels als invaller, maar zes wedstrijden voor het einde van de competitie raakte Guti opnieuw geblesseerd. Een spierblessure maakte het rampjaar van de Mexicaan compleet.”

Men vervolgt: “Het verblijf van de middenvelder bij PSV is toch al geen succes. De Eindhovenaren betaalden drie jaar geleden 6 miljoen euro exclusief bonussen voor Gutiérrez. Maar in drie seizoenen kwam hij tot slechts 39 Eredivisie-wedstrijden voor PSV. Het contract van Guti bij PSV loopt nog door tot en met 2023, maar hij lijkt niet in de plannen van trainer Roger Schmidt voor te komen voor het komende seizoen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.