PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Johan Derksen kondigt einde van TV-loopbaan aan

Analist Johan Derksen gaat stoppen met TV-maken. Dat heeft hij bevestigt in een gesprek met het Algemeen Dagblad. Het Veronica Inside-gezicht dient zijn contract uit en zal vanaf medio 2022 van het scherm verdwijnen.

“Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat”, begint Derksen zijn verhaal op de website van het AD. Ook de talkshows hoeven hem niet meer te bellen. “Ze hebben me graag aan tafel, omdat ik me overal mee bemoei. Dat geeft reuring, hè. Ik word geëxploiteerd. Het gaat me tegenstaan. Al die bekende Nederlanders in al die programmaatjes, ze blijven maar opduiken. Ik wil daar niet bij horen, maar ongemerkt gebeurt dat toch. Ineens zit je in Boulevard, en als ik jarig ben staat hier een camerateam van Shownieuws voor de deur. Dat wil ik allemaal niet, joh. Ik ga er nog twee keer zitten: om het boek van Michel en Antoinnette te promoten en het Bluesfestival Grolloo.”

Derksen moet nog wel even. Deze zomer zendt Veronica Inside dagelijks uit tijdens het EK voetbal (vanuit Slot Zeist) en de rest van sportzomer (vanuit Droomparken), en dan volgt nog een regulier seizoen tot de zomer van 2022. “Kan ik me prima voor opladen hoor, geen probleem, maar daarna is het over. Natuurlijk, iedereen die op tv verschijnt, is ijdel en hebberig. Maar ik heb zoveel andere leuke dingen te doen. Ik ga het niet missen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.