PSV treurt na verlies Manchester United in de EL-finale

Omdat Villarreal gisteren beslag wist te leggen op de Europa Leaguue betekend dit een domper voor PSV. Ze zullen nu al in de tweede voorronde van de Champions League in actie moeten komen. De heenwedstrijd zal worden gespeeld op dinsdag 20 juli of woensdag 21 juli, terwijl de return een week later plaats vindt.

PSV zal tijdens de loting, die op woensdag 16 juni al wordt verricht, een geplaatste status krijgen en kan hierbij gekoppeld worden aan Rapid Wien, Galatasaray of Midtjylland. Tegen Rapid Wien en Galatasaray werd al vaker gespeeld. Zo werden beide teams verslagen in het gouden seizoen 1987/1988, terwijl Rapid Wien in het seizoen 1955/1956 de allereerste tegenstander ooit was in Europees verband.

Om uiteindelijk in de groepsfase van de Champions League te kunnen komen, zal de ploeg van Roger Schmidt uiteindelijk drie voorrondes moeten zien door te komen. De loting voor de derde voorronde zal worden verricht op maandag 19 juli, dus voordat de tweede voorronde is begonnen weet PSV al welke tegenstander in de derde voorronde zal wachten als PSV daar weet te komen. Tijdens die loting zal PSV wel een ongeplaatste status krijgen en daarom zal het Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco of Celtic kunnen treffen. Net zoals PSV zal ook Celtic uitkomen in de tweede voorronde. Indien PSV tijdens de loting wordt gekoppeld aan Celtic en de Schotten niet door de tweede voorronde weten te komen, zal PSV de ploeg treffen die de nummer twee van Schotland uit wist te schakelen. Tijdens de loting zal daarom ook ‘Winners of match involving Celtic’ op het bekende papiertje staan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.