‘Journalist Valentijn Driessen maakt gehakt van PSV’

Tot aan de winterstop kon PSV meekomen met Ajax maar daarna vielen ze ver terug. Valentijn Driessen haalt nu hard uit naar de Eindhovenaren.

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij: “Dat op Ajax nauwelijks maat staat, is even logisch als zorgelijk. Logisch, omdat Ajax het zich kan veroorloven tussentijds een transfer van 22,5 miljoen euro voor Sébastien Haller te doen als het fout dreigt te gaan. Zorgelijk, omdat een alleenheerschappij van Ajax de Eredivisie niet aantrekkelijker en spannender maakt. Ondanks die constatering is het gigantische gat dat Ajax na de winterstop heeft geslagen met PSV heel opmerkelijk. Op 10 januari bij de herstart bedroeg het verschil slechts één punt. Op de eindranglijst is dit gegroeid tot zestien (!) punten.”

Driessen vervolgt: “Hierover moeten ze zich bij PSV achter de oren krabben. Zo’n enorme vrije val heeft weinig tot niets met Ajax te maken, maar alles met PSV. Die club heeft gewoon een wanprestatie geleverd in de tweede seizoenshelft. Vaak werd gewezen naar goede fases in een wedstrijd, maar van een topclub als PSV mag je meer verwachten: goede wedstrijden. Slechts in de eerste helft tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA wist PSV indruk te maken, maar verder…”

Hij is nog niet klaar: “PSV presenteert zichzelf graag als de grote uitdager van Ajax. De miljoeneninvesteringen en de zo geroemde, frisse en vernieuwende Duitse wind in Eindhoven met het ’Vollgasfussball’ van Roger Schmidt bleken een wassen neus. Voorlopig heeft het slechts geleid tot kapitaalvernietiging met een mislukt aankoopbeleid. Daarbij opgeteld dat de diamanten Donyell Malen, Denzel Dumfries, Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario – los van de mindere markt in dit coronatijdperk – niet in waarde zijn gestegen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.