‘Ik vind het knap hoe Mohamed Ihattaren er tot nu toe mee is omgegaan’

In een gesprek met de NOS is PSV-directeur Ton Gerbrands ingegaan op de situatie rondom Mohamed Ihattaren. “We doen er echt alles aan. Hij is een jong iemand. Daar hebben we een plan mee, maar dat zit op dit moment op slot”, aldus Gerbrands.

“We hebben er alles aan gedaan. Als je hem er bij haalt zal hij ook toegeven wat we er allemaal aan gedaan hebben, maar het loopt niet zo. Dat betekent voor ons dat we even geduld moeten hebben, maar dat is in topsport nooit leuk.”

Een vertrek van Ihattaren is niet uitgesloten. “Dat zou kunnen, maar we zijn met alles aan het kijken of we voor hem de juiste beslissing kunnen nemen”, zo geeft Gerbrands aan. “Als hij blijft, blijft hij. Als hij echt niet wil blijven heeft hij nog een eenjarig contract en moeten we gaan kijken deze zomer. Niet alles loopt precies zoals je het wil hebben.”

Het dossier Ihattaren is dan ook een moeilijke. “In de loop van de jaren heb ik geleerd dat je even geduld moet hebben. Soms moet het via een ‘route B’ om het weer op orde te brengen”, zegt hij daarover. “Zijn belang staat voor ons voorop en ons belang speelt daarin een rol. Wij doen er echt alles aan. Maar het is ook bijzonder. Al het hele jaar gaat het over hem en ik vind het knap hoe hij daar tot nu toe mee om is gegaan, want het is allemaal niet eenvoudig.”

Alle opties liggen in de zomer nog open. “Als hij denkt dat hij een volgende stap moet maken, gaan we in alle rust en vriendelijkheid met hem zitten om dat voor elkaar te krijgen. John de Jong heeft ook gesproken met hem over verlenging van zijn contract. Ook daar gaat het over”, aldus Gerbrands.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.