Eredivisie-topscorer wint voortaan de Van der Kuijlen-trofee

Degene die voortaan topscorer wordt in de Eredivisie krijgt de Willy van der Kuijlen-trofee. De voormalig topspits overleed vorige maand op 74-jarige leeftijd. Het is een eerbetoon aan hem.

Van der Kuijlen maakte op zeventienjarige leeftijd de overstap naar PSV en in achttien seizoenen speelde hij 528 competitieduels. Skiete Willy scoorde 311 keer, waarmee hij nog altijd topscorer aller tijden van de Eredivisie is. Op 19 april 2021 overleed Van der Kuijlen, waarna er direct stemmen opgingen om de prijs voor de topscorer naar Mister PSV te vernoemen.

“Mister PSV was naast een geweldige voetballer ook altijd een echte heer”, reageert Eredivisie CV-directeur Jan de Jong. “Een parel aan de kroon die Eredivisie heet. Brabants bescheiden. Onterecht op basis van zijn ongelooflijke kwaliteiten. Dit is postuum een passend eerbetoon. Zijn naam blijft voor eeuwig verbonden aan de topscorer van de Eredivisie. Al was het maar dat het heel lang gaat duren voordat iemand zijn record uit de boeken gaat schieten. Als dat al ooit gaat gebeuren.”

PSV-directeur Toon Gerbrands is verheugd met het eerbetoon. “Topsport gaat over presteren en de cijfers die Willy van der Kuijlen heeft behaald als speler, zijn uniek en onnavolgbaar. De voetbalsport is sterk in het eren van zijn helden. Dit is er weer een mooi voorbeeld van. Klasse.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.