PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

De Graafschap gaat samenwerken met PSV

De Graafschap gaat samenwerken met PSV. Ze willen het netwerk van de Eindhovenaren gaan gebruiken om uit heel het land jeugdspelers te kunnen aantrekken.

“Het moet een win-winsituatie zijn”, reageert hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser van De Graafschap aan REGIO8. Op dit moment worden de afspraken op papier gezet, maar is de samenwerking in de praktijk al van start. Het plan is dat spelers uit de leeftijd van dertien tot achttien jaar via PSV in beeld worden gebracht bij de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.

“Zij zijn als organisatie landelijk gezien veel groter, dus er liggen veel kansen. Maar om ons een satellietclub te noemen gaat veel te ver”, aldus Bresser. Het plan is niet om spelers voor Jong PSV naar Doetinchem te halen, maar vooral om de vijver te vergroten. “Zeker in de eindfase van de jeugdopleiding is er ruimte om ook buiten de Achterhoek te scouten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.