‘PSV moet nu een brug slaan met Ajax’

Ajax is hard op weg om het Bayern Munchen van Nederland te worden. Dit is de mening van sportmarketeer Chris Woerts.

“Ajax is een club met diepe zakken geworden”, vertelt Woerts in gesprek met Nu.nl. “En dat allemaal omdat ze drie jaar geleden de strategie hebben omgegooid”, doelt de marketeer op de risico’s die Ajax destijds durfde te nemen. “En dat pakte goed uit. Daley Blind kwam. Dusan Tadic ook. En waarom? Omdat Ajax het salarisplafond omhoog gooide. Daardoor konden ze dit seizoen ook weer Sébastien Haller naar Amsterdam halen. En uiteindelijk levert dat alleen maar meer geld op.”

Vijf van de zeven ‘recordtransfers’ uit de Eredivisie, zijn de laatste drie jaar afkomstig uit Amsterdam. Ajax zit daarmee op een ander niveau dan de rest van de Eredivisie-clubs, stelt Woerts. “Met Champions League-plaatsing pakt Ajax gegarandeerd 40 miljoen euro. En met de nieuwe opzet, vanaf 2024, wordt dat 70, 80 miljoen euro. Natuurlijk zijn ze daar bezorgd over in Eindhoven. PSV moet nu een brug slaan, anders komt Ajax op eenzame hoogte. Het is do or die voor PSV.”

Het zorgt ervoor dat de concurrenten van Ajax in de Eredivisie creatief moeten zijn. AZ gooit veel op de jeugd, Feyenoord praat met een investeerder en PSV heeft een nieuwe hypotheek op het stadion gerealiseerd, waardoor het gegarandeerd is van vijftig miljoen euro de komende jaren. Woerts hoopt dat de dominantie van Ajax de komende jaren niet te groot wordt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.