Denzel Dumfries naar de Premier League? ‘Zou het logisch vinden’

Denzel Dumfries lijkt bezig te zijn aan zijn laatste periode bij PSV. De kans is namelijk groot dat de rechtsback deze zomer een transfer zal gaan maken. Dit weekend treft hij voormalig werkgever SC Heerenveen, waar hij een transfer naar Eindhoven verdiende.

Riemer van de Velde was voorzitter van Heerenveen toen Dumfries zijn doorbraak in Friesland beleefde. De tachtigjarige Van de Velde was overtuigd van de kwaliteiten van de back. “Ook bij ons was hij niet kapot te krijgen en je zag hem met de week soms beter worden”, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “In Eindhoven heeft hij nog een stap vooruit gezet en tegenwoordig is Denzel op snelheid aan de zijkant bijna niet meer te pakken.”
Advertentie

Rob Westerhof, ex-voorzitter van Sparta, is trots dat Dumfries bij PSV aanvoerder is. “Dat Denzel het bij een club als PSV is geworden, betekent dat hij leidende en verbindende kwaliteiten heeft.” Dumfries speelde tot zijn achttiende nog bij de amateurs van Barendrecht, voordat hij zijn profloopbaan een laatste kans gaf bij Sparta. Via de Rotterdammers en Heerenveen is hij uitgegroeid tot vaste waarde in het Nederlands elftal.

Westerhof weet zeker dat Dumfries een stap kan maken. Ligt de Premier League voor de hand? “Ik zou het volkomen logisch vinden. Hij is 25, A-international, heeft zich drie jaar in de basis bij PSV bewezen en spelers gaan dan op een gegeven moment naar een hoger niveau. Ook financieel zal het voor hem en PSV een prima stap zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.