Roger Schmidt: ‘Op slotdag snel akkoord met Mario Götze’

In een interview met het Duitse 11Freunde gat PSV-trainer Roger Schmidt in op de komst van Mario Gotze naar PSV. Het lukte hem in oktober vorig jaar uiteindelijk om de aanvaller naar Eindhoven te krijgen.

“Als trainer probeer ik altijd een selectie zo sterk mogelijk samen te stellen. Het is dan ook logisch dat ik ook spelers vraag die op het eerste gezicht niet realistisch lijken”, aldus Schmidt. “Meestal zullen twintig tot dertig van dit soort pogingen mislukken, maar ik moet het toch geprobeerd hebben.”

Met Götze lukte het echter wel. “Al vroeg in de zomer heb ik hem gezegd interesse te hebben zonder serieus te kijken naar de mogelijkheden. Zijn contract liep af, waardoor het niet helemaal hopeloos leek”, zo geeft hij aan, “Toen speelde aan het eind van de transferperiode de tijdsdruk mee en dat speelde een rol in onze kaarten. Het heeft geen zin om een speler van zo’n niveau te halen zonder dat hij speelgerechtigd is in Europa. We ontmoetten elkaar op de laatste dag van de transferwindow en kwamen snel tot een akkoord.”

Gevraagd wordt aan Schmidt wat de directie vond van de transfer. “Ze wisten dat ik naar hem keek, maar niemand had verwacht dat het ook zou gaan werken”, zegt hij daarover. “Voor PSV-begrippen verdient hij een extreem salaris, maar het is beheersbaar in vergelijking met wat hij hiervoor kreeg.”

De trainer weet nog niet zeker of hij komend seizoen ook Götze in zijn selectie heeft. “Als trainer weet je nooit zeker wat een speler van plan is. Daarom ben ik er aan gewend geraakt om in het hier en nu te leven”, legt hij uit. “We zijn nu volledig gefocust op het bereiken van de tweede plaats, zodat we de kans krijgen om ons te kwalificeren voor de Champions League. Uit mijn ervaringen bij Leverkusen en China weet ik dat het iets speciaals is om op een internationaal podium te spelen en dat dat op iedere club een positief effect heeft. Ik weet zeker dat Mario deze ervaring ook graag mee wil nemen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.