”De Super League gaat er gewoon komen”

Maandag werd bekend dat twaalf Europese grootmachten open stonden voor de Super League maar toen er veel kritiek kwam trokken veel clubs zich weer terug. Journalist Valentijn Driessen denkt dat de nieuwe competitie er uiteindelijk wel gewoon zal gaan komen.

Over het gefaalde plan zei Driessen bij De Telegraaf het volgende: ”Het kwam door de woedende fans en door de slechte regie; de tijd was nog niet rijp. Je moet iedereen bij zo’n plan meenemen: de fans, de bonden, de spelers en bijvoorbeeld de FIFA.

De UEFA en de FIFA reageerde fel op de oprichting van de Super League. Zo zei de UEFA dat deelnemende ploegen uit hun landelijke competitie en uit de Champions League gehaald zouden worden. Volgens Driessen waren deze dreigementen pure bangmakerij. ”Het waren allebei loze dreigementen die voor de rechter nooit stand zouden houden.”

Driessen denkt echter er in de toekomst wel een soort ‘Super League’ zal ontstaan. ”Wie zegt dat de UEFA en de FIFA het alleenrecht zouden hebben om competities te organiseren? Die Super League gaat er gewoon komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.