PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV krijgt kapitaalinjectie van 50 miljoen euro’

PSV krijgt naar verluidt een dikke kapitaalinjectie van maar liefst 50 miljoen euro. Op deze manier hopen ze via financiers de kloof met Ajax te verkleinen.

Het Eindhovens Dagblad schrijft: “PSV krijgt op korte termijn een historische en structurele kapitaalinjectie, waarmee de club een enorme stap vooruit wil zetten. Het gaat om een financiële impuls van waarschijnlijk zo’n 50 miljoen euro, die in de komende zes maanden gerealiseerd moet worden. Via een uitbreiding van een bestaand investeringsfonds en een nieuwe hypotheek op het Philips Stadion moeten die middelen naar PSV vloeien.”

Op sportief gebied kan PSV profiteren van deze financiële meevaller. “PSV denkt op de transfermarkt voor voetballers straks meer vrijheid van handelen te hebben. Zo kunnen jonge en talentvolle spelers eerder naar Eindhoven komen, om daar in de opleiding te rijpen. Daarnaast wil de club incidenteel ook kunnen toeslaan op momenten dat een topspeler met internationale ervaring voor een acceptabele prijs beschikbaar is. ”

“Door het sterk veranderde voetballandschap, waarin bijvoorbeeld concurrent Ajax grote stappen vooruit heeft gezet, vond de leiding van PSV een grondige herbezinning op de eigen toekomst noodzakelijk. Bij die maandenlange exercitie was geen enkel huisje heilig en de sportieve uitgangspunten bleven lijnrecht overeind. PSV wil elk seizoen mee blijven doen om het kampioenschap in de eredivisie en tot de top-32 van Europa behoren”, zo besluit het ED.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.