Ajax casht enorm, groot verschil met PSV en de rest

Ajax heeft dit seizoen minstens 45 miljoen euro verdiend voor haar optreden in de Champions en Europa League. Dit heeft Voetbal International berekend. Het verschil met PSV is enorm groot.

VI benadrukt dat de Champions League immers véél lucratiever is dan de Europa League. “Het overgrote deel van het prijzengeld speelde de ploeg van Erik ten Hag bij elkaar in de Champions League. Deelname aan de groepsfase alleen al leverde door de startpremie en het clubcoëfficiënt ruim 35 miljoen euro op.”

“Daar kwam door de overwinningen (5,4 miljoen) op FC Midtjylland en het gelijkspel (0,9) tegen Atalanta Bergamo nog 6,3 miljoen euro bij. Bovendien krijgt Ajax een nog niet bekend bedrag (van een paar miljoen euro) uit de pot met tv-rechten, de zogeheten marketpool. Alles bij elkaar stroomt er zo dus toch weer minstens 45 miljoen euro uit de prijzenpot van de UEFA richting Amsterdam, aanzienlijk meer dan de andere Nederlandse clubs kregen”, aldus

“Ter vergelijking: PSV overwinterde ook in de Europa League, waarin Olympiakos Piraeus in de zestiende finale te sterk was, won vier groepsduels en eindigde bovenaan in de poule. Het levert de Eindhovenaren niet meer dan zo’n tien miljoen euro op, simpelweg omdat deelname aan het tweede Europese toernooi een stuk minder lucratief is. Ajax vergrootte de financiële kloof met de naaste concurrent dus opnieuw met zo’n 35 miljoen euro”, zo klinkt het.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.