Van Bommel aangepakt: ‘Wilde hem vertellen wat een grote lul hij is’

Mart van den Heuven die in het verleden teammanager was van PSV heeft een boekje opengedaan over zijn tijd samen met trainer Mark van Bommel. Hij kon niet meer met hem door een deur.

Tijdens de spelerscarrière van Van Bommel kon Van den Heuvel het goed met de Limburger vinden. Als trainer ging dat echter een stuk moeizamer. “Bij de jeugd kreeg hij al aanvaringen met de hoofd jeugdopleiding”, vertelt het PSV-icoon in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. “Hij deed alleen zijn eigen ding en ging niet mee in de structuur. Hem was vervolgens ook het trainerschap beloofd toen Cocu wegging en dat ging helemaal fout.”

Vervolgens kreeg Van den Heuvel van alles de schuld van de oefenmeester. “Toen we gingen verliezen, kregen wij de schuld dat hij verloor. Als we met 2-2 gelijkspelen bij Emmen moet hij ons niet de schuld gaan geven. Wij kunnen er niks aan doen dat er kunstgras bij Emmen ligt en dat ze daar niet sproeien. Hij projecteerde alles op één persoon en hij is de reden dat ik ermee zou stoppen. Met een andere trainer hadden we de constructie wel anders gemaakt.”

Nadat hij ontslag had gekregen in het Philips Stadion, belde Van Bommel nog één keer op. “Hij schold me helemaal verrot en toen heb ik hem maar neergelegd. Daarna heeft hij nog eens gebeld, met een geheim nummer, en toen heb ik hem gezegd dat hij maar eens naar Veldhoven moest komen. Dan zou ik hem wel vertellen wat voor een grote lul hij eigenlijk is. Daarna heb ik nooit meer iets van hem gehoord.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.