‘PSV wil Marco van Ginkel deze zomer definitief vastleggen’

PSV wil Marco van Ginkel deze zomer definitief gaan overnemen van Chelsea. Het contract van de 28-jarige middenvelder loopt daar deze zomer af. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden.

Van Ginkel maakte in 2013 een droomtransfer van Vitesse naar Chelsea, maar slaagde nooit in Londen. Dat had voor een groot deel te maken met het zware blessureleed waarmee de middenvelder kampte. Kniekwetsuren zaten een doorbraak op Stamford Bridge in de weg. Verhuurperiodes aan PSV pakten keer op keer goed uit: zo was hij tweemaal een belangrijke schakel in de landstitels van 2016 en 2018.

Van Ginkel beseft echter dat Chelsea nog iets van de transfersom van 10,5 miljoen euro zal willen terugzien. Ondanks zijn zware blessureleed besloot de club zijn contract steeds te verlengen. “Het is voorstelbaar dat ze voor mij nog een bedrag willen ontvangen. Na al die jaren dat ze in mij hebben geïnvesteerd, zou ik dat begrijpen.” Chelsea heeft een optie in het contract om met één seizoen te verlengen. “Ik denk niet dat ik nog voor spelen bij Chelsea in aanmerking kom. Bij PSV en in Nederland heb ik het altijd heel fijn en goed naar mijn zin gehad. Maar het is ook afwachten wat PSV straks wil.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.