PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV duwt Mohamed Ihattaren richting Ajax’

Mohamed Ihattaren maakt afgelopen weekend een mooie goal voor PSV en uitte zich daarna voor de camara’s van ESPN. “Niemand krijgt mij kapot”, schreeuwde hij na zijn doelpunt.

In Veronica Inside maakte Johan Derksen gehakt van diens reactie. “Want niemand is tegen hem”, aldus de voetbalanalist. “Dit is het geschreeuw van een emotioneel blaag, die niet volwassen is. Ik was redelijk verbijsterd toen ik het zag. (…) Hij is in potentie de beste voetballer in zijn leeftijdscategorie van Nederland en dat heeft hij dit jaar nog nooit langer dan drie minuten laten zien in een wedstrijd. Dus hij moet alles zichzelf kwalijk nemen.”

Jan Boskamp noemt de reactie ‘niet goed’, maar is iets begripvoller: “In een jaar tijd is hij alles kwijt, hè. Zijn plaats kwijt bij PSV, hij mocht niet mee met Jong Oranje naar het EK, bij de nationale ploeg. De reactie is slecht, maar ik denk dat PSV moet kiezen tussen hem en die trainer. Dat komt nooit meer goed. Dat bestaat niet. Ihattaren past gewoon niet in de manier van spelen hoe Schmidt wil. Neem dan afscheid van elkaar.”

Derksen denkt niet dat Schmidt tegen Ihattaren is. “Maar het is waarschijnlijk zijn aanpak die ervoor zorgt dat er geen klik is.” Ondertussen gaat Ihattaren zijn laatste contractjaar tegemoet, maar de situatie van PSV zou hem zomaar eens richting Ajax kunnen duwen. “Ihattaren vertegenwoordigt een bepaald bedrag. Nou, de helft is verdampt. Ik weet zeker dat als Ajax hem durft te halen, dat hij gaat schitteren daar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.