‘PSV zet zinnen op Amerikaanse linksback’

PSV is geinteresseerd in de Amerikaanse linksback Jonathan Gomez. Maar ze hebben wel forse concurrentie voor hem.

Volgens Goal bewandelt de zeventienjarige vleugelverdediger een ongebruikelijk pad. Hij verliet de in Amerika hoog aangeschreven jeugdopleiding van Dallas FC om op het tweede niveau te gaan spelen bij Louisville City. Die keuze pakt bijzonder goed uit, want Gomez speelde al jeugdinterlands voor zowel de Verenigde Staten als Mexico en is daarmee op de radar van Europese clubs verschenen.

PSV zou onlangs scouts hebben gestuurd naar een duel van Amerika O17. Ook Real Sociedad, Holstein Kiel, Chivas Guadalajara en Lille OSC hebben Gomez op de korrel, terwijl grootmachten Manchester City en Borussia Dortmund eveneens al contact opnamen. Voor de coronacrisis werkte hij al proeftrainingen af bij FC Midtjylland, SC Freiburg, Sporting Portugal, Werder Bremen en FC Porto. Bij die laatste club is zijn broer Johan al actief in het B-team.

PSV wacht daarmee forse concurrentie, maar kan wellicht op de ontwikkeling van Angeliño in het Philips Stadion wijzen. Gomez beschouwt de Spanjaard van RB Leipzig en Raphaël Guerreiro van Dortmund als zijn voorbeelden. Hij vertelt aan Goal dat hij de oversteek naar Europa hoopt te maken. Doordat zijn contract eind november afloopt, kan het daar weleens snel van komen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.