‘Roger Schmidt mag Mohamed Ihattaren gewoon niet’

Trainer Ricardo Moniz denkt dat Mohamed Ihattaren niet meer aan de bak komt bij PSV. Hij denkt dat de middenvelder simpelweg niet in het spel pas dat trainer Roger Schmidt hanteert.

Moniz kent het zogeheten ‘Vollgasfussball’ van Schmidt goed. Hij is dan ook niet verbaasd dat Ihattaren maar niet loskomt. “Dat wist je vooraf”, zegt de trainer tegen Voetbal International. “Schmidt moet eerlijk zijn: hij mag Ihattaren gewoon niet. Het is niet zijn type.”

Het gaat ‘natuurlijk’ nooit werken tussen Schmidt en Ihattaren, vervolgt Moniz. “Hij kan niet als tweede spits spelen en voor de zijkanten komt hij snelheid tekort. Hij komt er niet langs, snap je? Je zet Rafael van der Vaart toch ook niet rechtsbuiten? Dus Ihattaren past gewoon niet in het 4-2-2-2-systeem van Schmidt. Dat had je van tevoren kunnen invullen.”

Ondanks de strubbelingen tussen Schmidt en Ihattaren, blijft het PSV-talent kansen krijgen. Moniz denkt er het zijne van. “Ik heb de indruk dat ze het een beetje voor de bühne doen. Wees dan consequent: hij past niet in het systeem. Het gaat niet lukken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.