Jeroen Zoet droomt nog altijd van EK

Jeroen Zoet is bij het Italiaanse Spezia weer helemaal opgeleefd. Hij kwam van de zomer over van PSV maar raakte al snel geblesseerd. Nu is hij weer terug en droomt hij zelfs van het EK van komende zomer.

“Ik kreeg de keuze om direct weer naar Nederland terug te keren voor mijn revalidatie, maar ik heb vanaf dag één gezegd dat ik hier wilde blijven”, zo vertelt Zoet in gesprek met De Telegraaf. “Er is over gesproken met het oog op zo snel mogelijk fit worden, maar ik wilde per se de taal leren, bij mijn teamgenoten zijn en de feeling krijgen en houden met de club. Anders zou ik hier na vijf maanden weer opnieuw moeten beginnen.”

De laatste weken staat Zoet weer onder de lat én maakt hij indruk. “Lekker dat het zich na lang en hard werken dan op zo’n manier terugbetaalt”, stelt Zoet. Hij hoopt Spezia in de Serie A te houden en daarna wacht mogelijk het EK. De samenstelling van het keepersgilde van bondscoach Frank de Boer staat immers nog niet vast. “Ik heb tijdens mijn blessure wel contact gehad met keeperstrainer Patrick Lodewijks. Dat geeft een goed gevoel, maar zo heeft hij volgens mij met alle keepers contact. Het EK is voor iedere voetballer een droom.”

“Maar het zit sowieso niet in mij om van de daken te schreeuwen dat ik bij het Nederlands elftal moet komen, omdat ik heel reëel ben naar mezelf toe.” Ronald Koeman behield vertrouwen in Zoet, ook toen hij zijn basisplaats kwijtraakte bij PSV. “Ik zat lang bij de vaste kern”, weet Zoet. “Het is een poos geleden dat ik een hele reeks van goede wedstrijden heb neergezet. Als je dat doet op hoog niveau, kom je altijd weer in beeld. Het niveau van mijn laatste duel moet de standaard zijn. Hard werken betaalt zich links- of rechtsom altijd uit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.