‘Cody Gakpo heeft duidelijk toekomstplan’

Cody Gakpo was gisteren de grote man bij Jong Oranje dat met 6-1 wist te winnen van Jong Hongarije. Het Algemeen Dagblad vermoedt dan ook dat hij niet meer bij Jong terug gaat keren, maar tijdens de volgende interlandperiode bij het ‘grote’ Oranje zal zitten.

Gelukkig voor PSV betekent dat niet dat de dribbelaar ook spoedig een transfer gaat maken. De krant schrijft namelijk: “Niet alleen op basis van hoe hij zich op het veld manifesteert, maar ook daarbuiten geeft Gakpo niet het gevoel dat hij een eendagsvlieg zal worden voor Oranje. De jeugdinternational oogt vastberaden. Gakpo tekende al meerdere contracten bij PSV en heeft zich duidelijk ten doel gesteld om in zijn geboorteplaats uit te groeien tot een dragende speler, voor hij de stap naar grote club in het buitenland maakt.”

Het AD vervolgt: “De stijgende lijn is nog altijd zichtbaar. Trainers weten wat ze aan Gakpo hebben. Ten minste, als hij fit blijft. Tegen Jong Duitsland speelde hij zaterdag zijn eerste volledige wedstrijd van 2021. Een enkelblessure wierp hem terug. In Hongarije bewees hij weer topfit te zijn. Gakpo is voorlopig zelfs topscorer van Jong Oranje op het EK. De vraag is of hij dat blijft. Zijn kwaliteiten en karakter maken het grote EK logischer, ook omdat dat zijn ontwikkeling een grotere boost geeft.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.