‘PSV moet deze zomer haar sterkhouders verkopen’

PSV moet deze zomer haar sterkhouders verkopen vanwege de financiele situatie van de club. Vanwege de coronapandemie kampt de club met de nodige tekorten. Dit weet Voetbal International te melden.

PSV stevent door de coronacrisis af op een operationeel verlies van naar schatting 20 à 25 miljoen euro. Onlangs bereikte de club een akkoord met de spelers, trainers, directie, ondernemingsraad en al het andere kantoorpersoneel over een nieuw loonoffer. Financieel staat PSV er vanwege een eigen vermogen van veertig miljoen euro er nog wel goed voor, maar de klappen van de pandemie zijn voelbaar.

Om de ontstane tekorten weg te poetsen, zal PSV enkele sterkhouders moeten verkopen. Malen moet de Eindhovenaren een flinke transfersom opleveren, terwijl een verkoop van Dumfries ook de nodige miljoenen moet binnenbrengen. Hoewel er op dit moment niks speelt rond Ihattaren, wordt de veelbesproken aanvallende middenvelder mogelijk ook verkocht. Hij beschikt over een contract dat volgend jaar zomer afloopt.

Ondertussen werkt PSV nog altijd aan de komst van Joël Drommel. Het is de Eindhovenaren nog niet gelukt om overeenstemming te bereiken met FC Twente. PSV heeft een transfersom van 3,5 miljoen euro in gedachten, terwijl de Tukkers drie miljoen euro meer verlangen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.