‘KNVB wil contract Van Erwin van de Looi gaan verlengen’

Erwin van de Looi is met de KNVB in gesprek over een nieuw contract. Dit weet Voetbal International te melden. Beide partijen zouden inzetten op een verlenging dus een akkoord wordt snel verwacht.

Voor het EK onder 21, waar Jong Oranje momenteel op actief is, waren de gesprekken al gaande en het is dan ook de bedoeling dat Van de Looi ook op het volgende Europese kampioenschap weer aan het roer staat bij het Nederlandse talentenelftal. Dat toernooi wordt over twee jaar gehouden in Roemenië en Georgië en zal ook cruciaal zijn voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024.

De voormalig oefenmeester van FC Groningen en Willem II is al sinds medio 2018 bondscoach van Jong Oranje. Onder zijn leiding wist de ploeg zich voor het eerst sinds 2013 weer eens te plaatsen voor een eindtoernooi, maar in de groepsfase gaat het vooralsnog niet vanzelf. Na twee gelijke spelen is een ruime overwinning op Jong Hongarije en een gunstige uitslag op een ander veld nodig om de knock-outfase te halen.

Daarnaast krijgt Van de Looi veel kritiek te verduren op zijn spelwijze. Analisten zijn het niet eens met het 4-2-2-2-systeem dat hij gebruikt en ook zijn opstellingen worden niet altijd begrepen. Toch wil de KNVB graag met hem door en krijgt hij de opdracht om ook het volgende eindtoernooi te behalen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.