PSV-directeur Gerbrands doet dringende oproep aan de politiek

Het kabinet zou er goed aan doen om op korte termijn perspectief te schetsen voor het betaalde voetbal. Dit stelt PSV-directeur Toon Gerbrands vandaag in een gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Het is belangrijk dat er binnenkort helderheid komt hoe we volgend seizoen kunnen omgaan met het toelaten van publiek”, zegt Gerbrands. “Wij moeten op korte termijn aan supporters en sponsoren duidelijkheid geven over volgend seizoen. We hopen dat de regering snel met een plan komt voor onze sector.”

Alle spelers en personeelsleden van PSV hebben inmiddels een tweede loonoffer gebracht. Naast de salariskorting heeft PSV ook op andere gebieden bezuinigd. Zo zijn tijdelijke contracten niet verlengd, en zijn investeringen voor een stadion op De Herdgang en het Philips Stadion uitgesteld. “Onze uitgaven gaan daardoor omlaag en dat is in deze financieel lastige tijden meer dan welkom”, zegt de algemeen directeur. “Helaas is het lang niet voldoende om de impact van corona op de omzet van dit seizoen goed te maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.