Frank de Boer: ‘De bal ligt bij Mohamed Ihattaren’

Bondscoach Frank de Boer hoopt dat Mohamed Ihattaren snel weer terug zal keren naar zijn oude niveau. De speler van PSV is daar vaak een reserve en is nu niet eens geselecteerd voor Jong Oranje.

Voor De Boer was Ihattaren voor zijn huidige selectie geen serieuze optie. “Mo heeft de laatste tijd niet veel gespeeld en er is veel concurrentie op zijn positie”, zei De Boer op de persconferentie dinsdagmiddag. “Daarom kies ik op dit moment voor andere spelers.” Ook collega Erwin van de Looi riep Ihattaren niet op. Dat besluit kon op steun van De Boer rekenen. “Maar het is wel heel sneu voor Mo dat hij ook daar buiten de selectie valt.”

De Boer hoopt dat het de talentvolle middenvelder wakkerschudt. “De bal ligt nu bij Mo. k ben ervan overtuigd dat hij dat ook zo ziet. Ik hoop dat we de komende weken weer de Mo gaan zien die we allemaal nog in gedachten hebben.” Ook over de selectieplek van Donny van de Beek kon worden getwijfeld, omdat hij nauwelijks aan spelen toekomt bij Manchester United. “Op dit moment heb ik niet getwijfeld over of ik hem bij de selectie moest halen”, stelde De Boer. “Laten we hopen dat hij zich snel in het elftal knokt bij United.”

Het Nederlands elftal neemt het komende woensdag op tegen Turkije, het eerste duel in de kwalificatiecyclus in aanloop naar het WK 2022. Van de Beek lijkt tegen de Turken niet op een basisplaats te kunnen rekenen. Frenkie de Jong en aanvoerder Georginio Wijnaldum hebben normaliter sowieso een basisplaats. Voor de derde plek gaat de strijd tussen Davy Klaassen en Marten de Roon.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.